Rybářský rozcestník

Pečený marinovaný kapr

Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.

2 náročnost
40 minut
+ doba marinování kapra  
Pečený marinovaný kapr
  • 1 ks kapra
  • Na marinádu:
  • 5 dcl tekutého medu
  • 5 ks stroužků česneku
  • olivový olej
  • špetka kmínu
  • špatka pepře
  • špatk soli
  • šťáva z 1 čerstvého citronu
  • Příprava

    1. Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do které přes noc namočíme nakrájené plátky (podkovy) kapra
    2. Druhý den rozehřejeme troubu na 250 °C a takto, na plný výkon, v ní pečeme kapra prvních 5 minut, pak teplotu stáhneme na 180 °C a kapra pečeme ještě po dobu cca 10 minut, přibližně v polovině času pečení kapra jednou otočíme, aby se propekl z obou stran
    3. Teplé porce kapra nejlépe ihned podáváme například spolu s domácími hranolky pečenými v již takto rozpálené troubě pouze s pár kapkami slunečnicového oleje.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.