Naporcovaný kapr pečený s bramborami, česnekem a smetanou.
1. Očištěného kapra rozkrojíme na dvě poloviny, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, které ještě podélně na straně s kůží nařízneme
2. Stroužky česneku oloupeme, větší část nakrájíme na plátky, vsuneme do zářezů v kapřím mase, zbylou část prolisujeme a dáme stranou
3. Vychladlé uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, naskládáme na dno zapékací mísy vymazané máslem, osolíme, opepříme a rozdělíme na ně zbylý prolisovaný česnek
4. Na připravené brambory rozložíme kousky připraveného kapra, osolíme je, opepříme, rozdělíme na ně zbylé změklé máslo, zalijeme smetanou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C dozlatova
5. Před podáváním kapra s bramborami ozdobíme petrželkou.