Rybářský rozcestník

Pečený amur

Osolené porce amura pečené polité smetanou a rozpuštěným máslem.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g amura
  • 80 g másla
  • 100 ml zakysané smetany
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce amura vložíme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky
    2. Jednotlivé maso polijeme smetanou a pokropíme zbytkem rozpuštěného másla
    3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut, během pečení rybu poléváme vypečenou šťávou
    4. Hotové upečené rybí maso posypeme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!