Rybářský rozcestník

Pečené rybí prsty s lehkým bramborovým salátem

Ryba potřená rozpušrěným máslem, obalená ve strouhance, grilovaná dozlatova a podávaná s bramborovým salátem.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g bělomasé ryby (pangasius, halibut, světlá treska, candát, makrela ...)
  • 600 g brambor
  • 300 g majonézy
  • 140 g strouhanky z bílého pečiva
  • 50 g másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • máslo na vymazání plechu
  • skrojky citronu
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané, překrojené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a necháme zchladnout
    2. Majonézu smícháme s na drobno nasekanou pažitkou, opatrně vmícháme do brambor a dáme stranou
    3. Očištěnou rybu nakrájíme na prsty, osolíme, potřeme částí rozpuštěného másla a obalíme ve strouhance
    4. Vložíme do lehce vymazaného plechu a pečeme pod rozpáleným grilem asi 3-4 minuty, pak obrátíme, potřeme zbylým máslem a grilujeme další 4 minuty dozlatova
    5. Podáváme s připraveným salátem a skrojky citronu.

    Doporučení

    Rybu opečeme těsně před podáváním.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.