Rybářský rozcestník

Pečenáče z hrouzků, pstruhů, plotic

Rybí podkůvky obalené v ochucené hladké mouce, usmažené dozlatova a pak sterilované v pikantním nálevu.

3 náročnost
40 minut
+ 24 hodin odležení  
  • 800 g a více hrouzků, pstruhů nebo plotic
  • 8-10 lžic hladké mouky
  • pepř (koření na ryby)
  • sůl
  • Nálev na cca 5 sklenic:
  • 1,8 l vody
  • 0,5 l octa
  • 11 ks kuliček černého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1,5 lžičky cukru
  • 5 lžiček soli
  • Příprava

    1. Ryby vyvrhneme a očistíme, kůži ponecháme, prosolíme a necháme 24 hodin proležet v chladu, pak je opláchneme, rozporcujeme na podkovy a obalíme v hladké mouce smíchané s kořením
    2. Nejlépe ve fritovacím hrnci obalené ryby smažíme do červena
    3. Takto upravené ryby můžeme ihned podávat nebo je vyskládáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem, který nejdříve 24 hodin necháme stát, pak ho přecedíme a nakonec znovu uvedeme téměř do varu
    4. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 90 °C cca 20 minut.

    Doporučení

    Na pečenáče můžeme použít i lipana, candáta nebo štiku.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.