Rybářský rozcestník

Pečená treska v troubě

Jednoduchý recept na filety z tresky upečené v troubě ochucené drceným pepřem, mletou červenou paprikou a solí, pokladené plátky másla a snítky rozmarýnu.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
pečenáseversképečená
  • 4 ks (200-250 g) filety z tresky (treska polak, treska tmavá)
  • čtyřbarevný drcený pepř
  • sladká červená paprika
  • petrželka kudrnka
  • citronová šťáva
  • plátky citronu
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet (filety pustí vodu a zpevní se).
    2. Filety osušíme utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečící papírem, který potřeme olivovým olejem. Na plech naskládáme filety, posypeme drceným pepřem, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, poklademe plátky másla, na každý filet položíme snítku rozmarýnu.
    3. Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut na 160 °C.
    4. Pečenou tresku na talíři ozdobíme kouskem citronu a posypeme petrželkou.

    Doporučení

    Jako příloha jsou skvělé pečené osolené měsíčky brambor s cibulí, česnek a snítkami rozmarýnu.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím