Rybářský rozcestník

Pečená ryba na zelenině

Ryba pečená s dušenou zeleninou, kysanou smetanou a petrželkou, posypaná sýrem a zapečená.

2 náročnost
50 minut
  • 1 kg kapra (štiky, candáta apod.)
  • 400 g různé zeleniny (mrkve, petržele, celeru, květáku, fazolek, zelí)
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra (ementálu)
  • 60 g tuku na pečení
  • 1 dl zakysané smetany
  • petrželová nať
  • mletý pepř
  • máslo
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě spolu s očistěnými zelenými fazolkami
    2. Mrkev, petržel, celer i růžičkové zelí opláchneme, očistíme a podusíme na rozehřátém másle s převařeným květákem a zelenými fazolkami
    3. Podušenou zeleninu dáme do tukem vymazaného pekáčku, na ni uložíme očištěnou rybu, kterou osolíme, opepříme, polijeme kysanou smetanou a posypeme na drobno nasekanou petrželkou
    4. Dáme do trouby, pečeme při 180 °C asi 25 minut, pak posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.