Rybářský rozcestník

Pečená ryba na zelenině

Ryba pečená s dušenou zeleninou, kysanou smetanou a petrželkou, posypaná sýrem a zapečená.

2 náročnost
50 minut
  • 1 kg kapra (štiky, candáta apod.)
  • 400 g různé zeleniny (mrkve, petržele, celeru, květáku, fazolek, zelí)
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra (ementálu)
  • 60 g tuku na pečení
  • 1 dl zakysané smetany
  • petrželová nať
  • mletý pepř
  • máslo
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě spolu s očistěnými zelenými fazolkami
    2. Mrkev, petržel, celer i růžičkové zelí opláchneme, očistíme a podusíme na rozehřátém másle s převařeným květákem a zelenými fazolkami
    3. Podušenou zeleninu dáme do tukem vymazaného pekáčku, na ni uložíme očištěnou rybu, kterou osolíme, opepříme, polijeme kysanou smetanou a posypeme na drobno nasekanou petrželkou
    4. Dáme do trouby, pečeme při 180 °C asi 25 minut, pak posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?