Rybářský rozcestník

Parma na rajčatech

Okořeněné, osolené porce ryb obalené v mouce a opečené v rozpáleném oleji, servírované s orestovanými rajčaty.

2 náročnost
25 minut
+ 30 minut odležení  
  • 2 ks parmy
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 400 g rajčat
  • 5 lžic oleje
  • hladká mouka
  • tymián
  • mletý černý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Parmy vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a podélně rozřízneme, opláchneme je pod studenou tekoucí vodou
    2. Rybí maso ze všech stran potřeme česnekem utřeným se solí, okořeníme, pokapeme olejem a necháme v chladu 30 minut odležet
    3. V této fázi přípravy parmy obalíme v mouce a opečeme je, po obou stranách, na rozpáleném oleji, pak ryby vytáhneme a uchováme v tepla
    4. Ve výpeku z ryb orestujeme na kostičky nakrájená rajčata s jedním stroužkem česneku nakrájeným na plátky, rajčata osolíme a dochutíme kořením
    5. Nejlépe na předehřátých talířích jednotlivé porce opečené parmy přelijeme částí orestovaných rajčat, hojně posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.