Bílé ryby (plotice, perlíni, podoustve …) zapečené na cibuli zalité smetanou a ušlehanými žloutky promíchanými s máslem a citrónovou šťávou.
Okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce bílých ryb (plotice, perlín, podoustev …), posypané bylinkami a přelité olivovým olejem, marinované, grilované na venkovním grilu.
Osolené, odleželé drobné plotice máčené v mléce, obalené ve směsi z mouky a mleté pálivé papriky, usmažené dozlatova.
Plotice, nebo jiné bílé ryby, vařené s kořenovou zeleninou, servírované s kečupovým máslem a plátky citrónu.
Osolené ryby rozevřené hřbetem nahoru, upečené pokladené lupínky másla a dochucené červenou mletou paprikou.
V zapékací misce zapečené kousky okouna spolu s osmahnutou cibulkou, povařenou rýží a rajčaty.
Uvaření okounci (okounek pstruhový případně okoun říční) vykostění a usekaní nadrobno, zapečení ve formě spolu se zakysanou smetanou, kapary, vejci a dalšími ingrediencemi.
Očištěné, vykuchané a osolené ryby posypané hladkou moukou, potřené olejem, grilované na roštu.
Porce masa z lína opečené na oleji, podušené spolu s cibulí a houbami doměkka.
Vykuchaní a očištění líny opečení na másle spolu s kostičkami anglické slaniny a cibulí, zalití smetanovou omáčkou.