V rozehřátém másle, citrónové šťávě a nasekané petrželce naložené porce (půlky) perlínů, upečené v košilce z rozšlehaných vajíček a mouky.
Pečení jelci plnění na slanině orestovanou zeleninovou směsí.
Na oleji opečení jelci jeseni, plnění prorostlou slaninou a cibulkou s natí.
Porce jesena opečené na cibuli, podušené se zeleninou podlité griotkou.
Osolené porce filé opečené na rozpáleném oleji, podušené spolu s cibulí, olivami, kečupem, protlakem, cukrem a vínem.
Porce karasa obalené ve směsi mouky a nastrouhaného tvrdého sýry, usmažené dozlatova.
Drobné rybky (hrouzci, plotice, perlíni …) odleželé, máčené v mléce, obalené ve strouhance a vejcích a opět ve strouhance, usmažené na sádle s máslem dočervena.
Drobné ryby (do 15 cm) osolené a hojně okořeněné pepřem, odleželé, obalené v mouce, vejci smíchaném s mlékem a strouhance, usmažené dozlatova.
Vařené drobné ryby jako hrouzci, plotice, perlíni … , servírované pokapané citrónovou šťávou, potřené petrželovým máslem.
Malé rybičky pokapané citrónem a obalené v mouce smíchané s kořením, usmažené dozlatova.