Rybářský rozcestník

Omáčka mojo rojo

Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů, ale můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se jak k rybám, tak i k hovězímu, vepřovému či kuřecímu masu, nebo k pečené zelenině. Existuje mnoho variant, základem je však vždy rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet. Dále se přidávají například nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano atd.

1 náročnost
10 minut
  • 3 ks stroužky utřeného česneku
  • 1 ks nakrájená červená masitá paprika
  • 1 ks chilli paprička
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V mixéru rozmixujeme nakrájenou červenou papriku, s olivovým olejem, vinným octem, česnekem, chilli papričkou
    2. Omáčku nalijeme do misky, ochutíme solí drceným kmínem a pepřem
    3. Necháme v lednici chvíli odležet.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.