Rybářský rozcestník

Okouni s pažitkovou omáčkou

Pažitková omáčka se hodí ke každé pečené rybě jak sladkovodní, tak mořské. My tu máme recept na okouny opečené na pánvi na másle, servírované hojně přelité právě pažitkovou omáčkou.

2 náročnost
30 minut
okouniokouniokouni
  • 4-6 ks stažených a vykuchaných okounů kolem 200 g
  • sladká mletá paprika
  • kmín
  • sůl
  • Na pažitkovou omáčku:
  • 100 g majonézy
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce vinného octa
  • špetka kurkumy
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Okouny osolíme, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, kmínem, opečeme na másle do měkka z obou stran.
    2. Majonézu promícháme se smetanou a pažitkou. Ochutíme vinným octem, solí, pepřem, přibarvíme špetkou kurkumy.
    3. Pečené okouny na talíři přelijeme omáčkou a podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.