Rybářský rozcestník

Okouni na víně a zelenině

Odleželé maso okounů pokladené kousky másla a zeleninou, podlité vínem, upečené doměkka.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
okouniokouniokouni
  • 500-700 g vykuchaných okounů
  • 150 g mladých fazolek
  • 1 dl bílého vína
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks jarní cibulky s natí
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks zelená paprika
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané a stažené okouny pokapeme citronovou šťávou, osolíme (maso pustí vodu a zpevní se), 1 hodinu necháme odležet.
    2. Okouny naskládáme do pekáče, poklademe plátky másla, plátky česneku okmínujeme, trochu opepříme, posypeme nakrájenou zeleninou (rajčata nejprve nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, stáhneme slupku).
    3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení poléváme bílým vínem, pečeme zhruba 15- 20 minut.
    4. Okouny na talíři přelijeme šťávou a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!