Rybářský rozcestník

Okoun s vejci

Porce okouna uvařené v osolené a mírně okyselené vodě, servírované posypané na másle osmahnutými, posekanými vejci.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g okouna
  • 60 g másla
  • 40 g petržele
  • 40 g pórku
  • 4 ks vejce uvařená na tvrdo
  • 2 ks hřebíčky
  • 1/2 ks menší cibule
  • 20 ml octa
  • petrželka
  • tymián
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce okouna dáme do mírně osolené a octem okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme pod poklicí k varu
    2. Jakmile nám začne voda vařit, poklici sundáme a na mírném ohni maso povaříme doměkka
    3. Uvařené porce vytáhneme, necháme důkladně okapat, vyskládáme je na talíře a posypeme na másle osmahnutými, posekanými vejci
    4. Pokrm zdobíme snítky petrželky a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!