Rybářský rozcestník

Okoun na cibuli

Očištěný okoun upečený v troubě na plátcích cibule, podlitý horkou vodou.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g okouna (jeden velký nebo několik menších kusů)
  • 50 g másla
  • 50 g oleje
  • 2 ks cibule
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného okouna několikrát nařízneme, osolíme a posypeme kmínem
    2. Do pekáče dáme máslo, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme olej a nakonec vložíme rybu (nebo ryby)
    3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení rybu podléváme horkou vodou
    4. Pečeme asi 20 minut, pak rybu vytáhneme, naporcujeme a ihned podáváme.

    Doporučení

    Pokud připravujeme více menších kusů, ty neporcujeme ale podáváme v celku.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.