1 náročnost
15 minut
+ doba tuhnutí
0,5 kg rybí moučky
1 lžíce oleje
1 ks velké vejce
barvivo, nejlépe světlé barvy
esence dle výběru, například česnek, játra, krab ....
Příprava
- Jedno větší vejce (nebo dvě malé) rozklepneme do větší mísy
- Přidáme olej, tekutou esenci a barvivo, vše promícháme pomocí vařečky
- Postupně, do mísy nasypeme rybí moučku a to za stálého míchání, pokračujeme tak dlouho, až těsto zduhne
- Hmotu vytáhneme, položíme na vhodnou pracovní plochu a vypracujeme nelepivé těsto, které se ani nebude drolit (pokud by se těto drolilo, je moc suché a musí se do něj přidat ještě trochu oleje, pokud by lepilo, přidáme trochu rybí moučky)
- Nakonec z těsta uděláme celistvou kouli, kterou zabalíme do mikrotenového sáčku, dáme ji do lednice, aby tam trochu ztuhlo
- Do připraveného těsta obalujeme nástrahy na háčku nebo pod háčkem, můžeme do něj také obalit krmítko.
Poznámka
Text: Jiří Langer, foto: pixabay.com