Rybářský rozcestník

Obalený sumec pečený v troubě

Ve sněhu z bílků a strouhanky obalené filety sumce, okořeněné, upečené v troubě pěkně dozlatova, servírované například s vařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou. Jinak by se tento recept také mohl nazývat „Smažený sumec z trouby“.

2 náročnost
55 minut
smazene-filety-ryby-2019-6smazene-filety-ryby-2019-5
  • 600-800 g čistého masa ze sumce bez kostí a kůže
  • 4 ks vaječných bílků
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky nebo 1/4 sladké a 1/4 pálivé papriky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • máslo na vymazání pekáčku
  • Příprava

    1. Filety sumce ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem, necháme chvíli odležet
    2. Strouhanku promícháme se sušeným česnekem a mletou paprikou
    3. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh
    4. Porce sumce obalíme ve sněhu z bílů a pak i v dochucené strouhance, klademe do menší zapékací mísy vytřené máslem
    5. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C 25 až 30 minut
    6. Jednotlivé porce ryby servírujeme například s vařenými brambory a domácí tatarksou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.