Rybářský rozcestník

Nugety ze sumce se zeleninou

Jedna z variant úpravy sumčího masa. Tento recept je na smažené proužky sumce servírované s podušenou zeleninou a houbami ve výpeku po rybě.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
nugetynugetynugety
  • 500-700 g masa ze sumce
  • 150 g menších žampionů
  • 150 g zelených fazolek (mražené)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 4 lžíce sterilované kukuřice
  • sladká červená paprika
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • worchestr
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa odstraníme kůži, větší kosti, nakrájíme na 3 cm proužky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 1 hodinu odležet.
    2. Maso osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké červené papriky.
    3. Na oleji opečeme kousky rybího masa do zlatova ze všech stran, odložíme na teplé místo.
    4. Ve šťávě po pečení orestujeme do měkka nakrájenou zeleninu a žampiony, osolíme, opepříme, zastříkneme worchestrem.
    5. Na talíře rozdělíme rybí nugety a přidáme restovanou zeleninu, podáváme s chlebem, nebo vařenými brambory, či hranolky.

    Doporučení

    Pokrm lze udělat i z většího kapra, nakrájíme podkovy, vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na proužky, nebo také z kostek zmraženého filé, které částečně zmrzlé rozkrájíme, obalíme a opečeme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!