1,5 l zeleninového nebo rybího vývaru
200 g tresky světlé (filet bez kůže)
200 g brambor (loupané)
200 g petržele (kořen)
200 g mrkve
150 g bílého jogurtu Hollandia
150 g celeru (bulva)
30 g másla
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce bramborového škrobu
1 ks menší cibule
vinný ocet bílý
kopr
pepř
sůl
Příprava
- Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle.
- Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.
- Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.
- Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.
- Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.