Rybářský rozcestník

Norská rybí polévka

Česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary a juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů připravil tento recept na rybí polévku z tresky, rybího nebo zeleninového vývaru, zeleniny… Kuchař: Martin Zábojník

2 náročnost
30 minut
Norská
  • 1,5 l zeleninového nebo rybího vývaru
  • 200 g tresky světlé (filet bez kůže)
  • 200 g brambor (loupané)
  • 200 g petržele (kořen)
  • 200 g mrkve
  • 150 g bílého jogurtu Hollandia
  • 150 g celeru (bulva)
  • 30 g másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 ks menší cibule
  • vinný ocet bílý
  • kopr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle.
    2. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.
    3. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.
    4. Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.
    5. Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.