Rybářský rozcestník

Nakládaný losos po švédsku

Lisované filety lososa ochucené cukrem, solí, koprem, pepřem a destilátem.

1 náročnost
5 minut
+ doba lisování a marinování  
  • 1,5-2 kg filetů z lososa
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce čirého alkoholu (vodky)
  • 1 ks svazku čerstvého kopru
  • Příprava

    1. Očištěné filety položíme kůží dolů na talíř, poprášíme je krupicovým cukrem, solí a pepřem, posypeme na jemno nasekaným koprem a zakápneme alkoholem
    2. Přikryjeme druhým talířem (dnem dolů) a zatížíme závažím, tak 0,5 kg těžkým, nebo konzervou a dáme vychladit
    3. Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalíme a potřeme nahromaděnou šťávou
    4. Třetí den by mělo maso ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové, pak ho krájíme na tenké plátky a podáváme se skrojky citronu na tmavém chlebu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.