Rybářský rozcestník

Mořský vlk s rybízem

Opečená filátka z mořského vlka přelitá výpekem z vína, papriček, slaniny a rybízu.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks filátek z mořského vlka s kůží
  • 150 g plátků anglické slaniny
  • 150 g červeného rybízu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 dl bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filátka z mořského vlka osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova
    2. Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme plátky slaniny, očištěné, na drobno nakrájené chilli papričky a vše zalijeme vínem
    3. Pak do pánve vrátíme opečená filátka kůží nahoru, zvýšíme teplotu a vše krátce zprudka povaříme, měkké maso opět vyjmeme a udržujeme v teple
    4. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
    5. Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.

    Doporučení

    Mořského vlka můžeme nahradit filetami z tresky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!