Opečená filátka z mořského vlka přelitá výpekem z vína, papriček, slaniny a rybízu.
1. Filátka z mořského vlka osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova
2. Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme plátky slaniny, očištěné, na drobno nakrájené chilli papričky a vše zalijeme vínem
3. Pak do pánve vrátíme opečená filátka kůží nahoru, zvýšíme teplotu a vše krátce zprudka povaříme, měkké maso opět vyjmeme a udržujeme v teple
4. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
5. Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.
Mořského vlka můžeme nahradit filetami z tresky.