Rybářský rozcestník

Mořský vlk grilovaný

Mořský vlk je obchodní název mořčáka evropského. Jde o druh mořského dravého okouna. Lupínky masa se dobře odlupují od kostí, má málo svalových kůstek, maso chuťově podobné našemu okounu nebo candátu. Z grilu chutná skvěle.

2 náročnost
40 minut
mořský
  • 2 ks mořského vlka (zhruba po 400 g)
  • 2 ks stroužky česneku
  • lístky šalvěje
  • olivový olej
  • petrželka
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané ryby zbavené šupin, osušíme, na kůži uděláme nožem několik zářezů.
    2. Olivový olej rozmícháme s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou a šalvějí. Ryby potřeme směsí na povrchu i v dutině břišní.
    3. Grilujeme za občasného otáčení 20-25 minut.
    4. Na talíři ryby poklademe kolečky citronu, podáváme nejlépe s grilovanou zeleninou.

    Doporučení

    Bylinkovo-česnekovou marinádu můžeme na ryby aplikovat den předem, ryby bude ještě chutnější!

    Poznámka

    Foto i text: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.