Rybí filety pečené na zelenině podlité bílým vínem, servírované s omáčkou z výpeku zjemněnou smetanou.
1. Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, oloupané šalotky nasekáme na jemno
2. Rybí filety opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme
3. Na rozehřáté 1 lžíci másla necháme zesklovatět nakrájené šalotky, přidáme mrkev, pórek a rozmražený hrášek, krátce vše orestujeme a rozložíme do pekáčku, na ně položíme porce ryby, poklademe zbylým na kousky nakrájeným máslem, podlijeme bílým vínem i rybím vývarem a pečeme při 200 °C asi 15 minut
4. Poté rybu i zeleninu vyndáme, výpek nalijeme do kastrůlku, vmícháme smetanu, povaříme do zhoustnutí, omáčku odstavíme z tepla, vmícháme žloutek a důkladně rozšleháme
5. Rybu se zeleninou ozdobíme plátky citronu, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.