Rybářský rozcestník

Mořský jazyk na bílém víně

Pečené závitky z mořského jazyka, zapečené pod grilem.

3 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 8 ks plátků z mořského jazyka
  • 60 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 dl bílého vína
  • 1 dl smetany
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • estragon
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí plátky stočíme do závitků a vložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy
    2. Osolíme je, opepříme, zalijeme vínem, posypeme estragonem a pod pokličkou pečeme 15 minut v mírně vyhřáté troubě (170 °C)
    3. Z části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vínem z pečené ryby a vaříme, až omáčka přiměřeně zhoustne
    4. Nalijeme ji na rybu, posypeme estragonem a jemnou strouhankou, poklademe vločkami másla a dopečeme pod grilem.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže.

    Poznámka

    Recept na jíšku viz: Jíška .

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!