Rybářský rozcestník

Mník pečený po mlynářsku

V oleji smíchaném s citrónovou šťávou, nasekanou cibulí a čerstvou petrželkou marinovaný mník, upečený v troubě po porcích.

2 náročnost
30 minut
+ 1 den marinování  
  • 1 ks mníka (600-800 g)
  • 1 ks velká cibule
  • 2-3 ks bobkového listu
  • 80 g oleje
  • několik kuliček celého pepře
  • čerstvá zelená petrželka
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného mníka nakrájíme na porce
    2. Marinujeme v oleji, do kterého jsme přidali jemně nasekanou cibuli, petrželku a citrónovou šťávu, 1 den necháme marinovat v lednici
    3. Maso osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a položíme na pekáč vytřený olejem s několika kuličkami černého pepře a bobkovým listem
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20 minut.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …