Rybářský rozcestník

Mník na žampiónech

Vykuchaný a stažený mník podušený zalitý vínem a vodou, spolu se žampióny a cibulí, nakonec zapečený v troubě.

2 náročnost
40 minut
  • 1,5 kg mníka
  • 200 ml bílého vína
  • 20 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 ks žampionů
  • 3 ks zrnka nového koření
  • 2 ks cibule
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného a staženého mníka omyjeme, rozporcujeme a potřeme solí
    2. Do hrnce dáme nakrájené žampióny, cibuli, porce ryby, vše zalijeme vínem a trochou vody, přidáme koření a citronovou šťávu, dusíme 15-20 minut
    3. Měkkou rybu vyndáme, šťávu zahustíme máslovou jíškou, povaříme, opět vložíme kousky ryby a dáme chvíli zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, rohlíky nebo chlebem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?