Rybářský rozcestník

Matjesový salát II.

Rybí salát podle receptu z Dánska.

1 náročnost
35 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 300 g matjesů
  • 100 g majonézy
  • 2 ks vajec natvrdo uvařených
  • 2 ks jablek
  • 2-3 ks brambor ve slupce uvařených a oloupaných
  • 3 lžíce sterilované červené řepy
  • 2 lžíce oleje
  • ocet
  • křen
  • sůl
  • Příprava

    1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubé nudličky
    2. Přidáme k nim drobně nakrájenou červenou řepu, jemně nastrouhaný křen, sůl, ocet smíchaný s majonézou a vše promícháme
    3. Matjesy nakrájíme na nudličky, brambory a vejce na kostičky a společně s olejem smícháme s jablkovou směsí
    4. Salát necháme v chladničce krátce uležet.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?