Tagine (tažine) je marocká masová směs, která se připravuje jak ze skopového masa, či kuřat, tak také z masa rybího. V receptu byly použity filety z tresky, ale lze použít i jiné druhy ryb.
2 náročnost
40 minut
Marocká rybí tagine
500 g filetů z tresky
250 g oloupaných nakrájených rajčat
50 g černých oliv
2 dl rybího vývaru
1 ks cibule
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky skořice
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, opečeme ji do měkka
Vložíme rajčata, podlijeme rybím vývarem, ochutíme skořicí, kurkumou, koriandrem a citronovou šťávou, vše podusíme 15 minut
Sundáme poklici, dusíme ještě 5 minut, aby omáčka zhoustla, pak teprve přidáme kousky rybího masa, ty podusíme tak 5-10 minut
Nakonec vložíme přepůlené olivy, dochutíme solí, pepřem.
Doporučení
Tagine se podává s kuskusem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Sledi patří k velmi oblíbeným rybám především v severských státech. Mražení se ale objevují i na našem trhu. Lze si je také přivést například z Norska.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.