Rybářský rozcestník

Marinovaný losos

Naložený losos v soli a cukru s koprem, servírovaný za studena nakrájený na tenké plátky.

1 náročnost
25 minut
+ doba naložení 2-3 dny  
Marinovaný losos - na míse
  • 1 ks lososa
  • 4 lžíce a více soli
  • 2 lžíce a více cukru
  • 1 lžíce a více rozdrceného pepře
  • fólie na zabalení
  • koňak
  • kopr
  • Příprava

    1. Očištěné a nestažené filety z lososa pinzetou zbavíme zbývajících kostí a na vnitřní straně je důkladně potřeme směsí soli a cukru (v poměru 2:1), nesmí chybět ani dávka hrubého pepře
    2. Pak můžeme rybu pokapat koňakem a nakonec obložit koprem, nejlépe čerstvým
    3. Takto připravené filety položíme vnitřními stranami k sobě a pevně zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo rybu
    4. Lososa zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, a necháme 2 až 3 dny odležet
    5. Každých 12 hodin rybu otočíme
    6. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky a můžeme podávat.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.