Rybářský rozcestník

Marinovaný losos II.

Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.

1 náročnost
15 minut
+ 3 dny marinování  
Marinovaný losos II.
  • 350-400 g lososa (filet)
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce soli
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • šťáva ze tří citrónů
  • petrželka
  • pažitka
  • kopr
  • Příprava

    1. Dno skleněné nebo keramické nádoby s rovným dnem (například zapékací skleněné misky) rovnoměrně zasypeme solí a cukrem
    2. Přilijeme šťávu z citrónů a pomerančů, promícháme
    3. Nakonec přidáme nasekané bylinky (2-3 hrsti), opět vše promícháme
    4. Do připravené marinády vložíme filet z lososa tak, aby byl úplně ponořený, nejlépe kůží nahoru, zatížíme ho (například druhou částí zapékací misky) a dáme do lednice na 3 dny marinovat
    5. Lososa zbavíme bylinek a naporcujeme ho na jemné plátky.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.