Rybářský rozcestník

Marinovaný kapr vařený

V mořidle povařené porce kapra vhodné jako doplněk salátů.

2 náročnost
40 minut
  • 1 kg kapra
  • 100 g cibule
  • 0,5 l vody
  • 1 dl octa
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme, vykucháme a nakrájíme vcelku napříč porce a osolíme
    2. Uvaříme mořidlo z octa, cibule, koření a soli, stáhneme na okraj plotny, vložíme rybu a uvaříme ji na mírném ohni doměkka
    3. Měkkou rybu opatrně vyjmeme na salátovou mísu
    4. Vývar podle chuti okyselíme, vyjmeme cibuli a necháme vyvařit asi na 3/4, zalijeme jím rybu tak, aby byla potopena a necháme vychladnout
    5. K rybě podáváme saláty nebo studené omáčky.

    Doporučení

    – Rybu můžeme uchovat několik dní v chladnu, v úzkém kameninovém hrnku nebo ve sklenici.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.