2 náročnost
45 minut
+ 24 hodin marinování
750 g podkov z kapra
citronová šťáva
hladká mouka
olivový olej
máslo
sůl
Marináda:
5 cl olivového oleje
2 dl vody
2 lžíce rajského protlaku
50 g oliv
4 ks stroužky česneku
4 ks kuličky celého pepře
2 ks bobkové listy
snítka rozmarýnu
cukr
sůl
Příprava
- Podkovy rozpůlíme na hranolky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu rozležet.
- Osušíme, obalíme v hladké mouce, opečeme na směsi 1:1 olivového oleje a másla do zlatova.
- Upečené kousky kapra narovnáme do skleněné mísy.
- V hrnku rozmícháme olej s protlakem vodou, dáme vařit. Přidáme česnek, olivy a koření, podle chuti osolíme, dochutíme cukrem.
- Vychladlou marinádou zalijeme kapra a necháme 24 hodin rozležet, podáváme s pečivem.
Poznámka
Text i foto: Dalibor Marounek