Rybářský rozcestník

Marinovaný amur na grilu

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce amura, posypané bylinkami, grilované na venkovním grilu.

2 náročnost
30 minut
+ 5 hodin marinování  
  • 800 g amura
  • 100 g olivového oleje
  • 1 ks citrónu
  • směs čerstvých bylinek (majoránka, petrželka, libeček ...)
  • tlučený kmín
  • sůl
  • plátky citrónů na ozdobení
  • Příprava

    1. Osolené porce ryby okořeníme tlučeným kmínem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
    2. Maso urovnáme do větší misky a zalijeme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat
    3. Za občasného potírání marinádou amura grilujeme po obou stranách doměkka
    4. Na talíři upečené ryby přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.