Rybářský rozcestník

Marináda na lososí maso

Jedna z mnoha marinád na rybí maso, tentokrát vhodná na marinování lososa.

1 náročnost
5 minut
+ doba marinování  
Marináda na lososí maso
  • 1,5 dcl oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 ks snítka petržele
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Opláchnuté a osušené porce lososa namočíme na 2-3 hodiny do mořidla připraveného z 1,5 dl oleje, citrónové šťávy, na plátky nakrájené cibule, soli, mletého pepře, chilli papričky a snítky petržele
    2. Dvacet minut před podáváním lososa vyjmeme a aplikujeme příslušné receptury.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?