Jedna z mnoha variant na přípravu grilované makrely, tentokrát si ji připravíme na venkovním ohni.
1. Makrelu nařízneme z jedné strany u hlavy a pak ji rozpáráme po celé délce, těsně u páteře
2. Otevřenou ji omyjeme, zbavím případných vnitřních nečistot a nechám důkladně okapat (oschnout)
3. Rybu pomazanou olejem nebo rozpuštěným máslem vložíme do roštu a mírně ji posypeme kořením, pak ji dáme na rozpálené uhlíky grilovat
4. V průběhu grilování potíráme makrelu několikrát marinádou
5. Při správné teplotě a výšce roštu stačí 15-20 minut z každé strany a ryba bude pěkně grilovaná a hlavně zevnitř krásně zbarvená dozlatova.
Příprava marinády:
Rozdrcený česnek smícháme v oleji s ostatními ingrediencemi a nakonec marinádu mírně rozředíme vodou.