2 náročnost
15 minut
+ doba vaření
400 g vařené ryby (nebo 1 kg ryby vcelku nebo 700 g očištěné tresky)
20 g octa
na syrovou rybu vývar ze zeleniny a cibule
hustá majonéza z 1 žloutku a oleje
zelenina na ozdobu
bobkový list
nové koření
sůl
Příprava
- Rybu očistíme, vykucháme a uvaříme nebo použijeme zbytky vařené ryby, poživatelné části a maso z hlav, zvláště z hlavy kapra a candáta a rybu nakrájíme na malé kousky
- Připravenou majonézu promícháme s masem a okořeníme
- Z této hmoty utvoříme na míse oválné, nevelké kopečky, každý kopeček obložíme majonézou, zbylou majonézu zředíme, kopečky jí polijeme tak, aby majonéza splývala na dno mísy
- Všechno ozdobíme čerstvou sezónní zeleninou.