Rybářský rozcestník

Majonézové kopečky z ryb

Využití odřezků, použitelných vnitřností a hlav. Menší kopečky okořeněného rybího masa smíchané s majonézou, ozdobené mírně zředěnou majonézou a čerstvou sezónní zeleninou.

2 náročnost
15 minut
+ doba vaření  
  • 400 g vařené ryby (nebo 1 kg ryby vcelku nebo 700 g očištěné tresky)
  • 20 g octa
  • na syrovou rybu vývar ze zeleniny a cibule
  • hustá majonéza z 1 žloutku a oleje
  • zelenina na ozdobu
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme, vykucháme a uvaříme nebo použijeme zbytky vařené ryby, poživatelné části a maso z hlav, zvláště z hlavy kapra a candáta a rybu nakrájíme na malé kousky
    2. Připravenou majonézu promícháme s masem a okořeníme
    3. Z této hmoty utvoříme na míse oválné, nevelké kopečky, každý kopeček obložíme majonézou, zbylou majonézu zředíme, kopečky jí polijeme tak, aby majonéza splývala na dno mísy
    4. Všechno ozdobíme čerstvou sezónní zeleninou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?