Rybářský rozcestník

Maďarská papriková rybí polévka

Pikantní polévka z odřezků ryb, paprik, cibule a koření, servírovaná zahuštěná jíškou. Na polévku můžeme použít jak odřezky z ryb mořských, tak ze sladkovodních.

2 náročnost
55 minut
MaďarskáMaďarskáMaďarská
  • 500-700 g odřezků z ryb
  • 1,5 l vody
  • 4 ks kuličky nové koření
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks zelená masitá paprika
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sladká červená mletá paprika
  • pálivá mletá červená paprika
  • drcený kmín
  • sádlo
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí odřezky zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř), vaříme na mírném plameni 30 minut, během vaření naběračkou sbíráme pěnu.
    2. Vývar slijeme, z odřezků (hlavy, ocasy, břicha) obereme maso bez kostí a kůží, odložíme stranou.
    3. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, posypeme sladkou paprikou, přidáme mouku, uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem, povaříme 10 minut.
    4. Do polévky přidáme na proužky nakrájenou červenou a zelenou papriku, ochutíme, pálivou paprikou, solí a drceným kmínem. Paprika po 3-4 minutách změkne a polévka je hotová.
    5. Do talířů rozdělíme rybí maso a zalijeme vývarem, podáváme s chlebem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!