Tato skvělá rybí polévka nadchne každého gurmána a labužníka. Kousky lososa opečené na pánvi, povařené spolu s brambory, zalité vodou, měkké rozmixované. Polévka nakonec zjemněná smetanou, dochucená, servírovaná ozdobená opečenými krutony chleba a petrželkou.
1. Lososa zbavíme kůže, opláchneme a nakrájíme na kostičky
2. V hrnci rozehřejeme máslo, cibuli osmahneme, přidáme polovinu nakrájeného lososa, krátce opečeme
3. Směs zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a vaříme pokud brambory nezměknou
4. Uvařenou směs necháme vychladnout, pak ji v mixéru rozmixujeme na hladký krém
5. Krém nalijeme nazpátek do čistého hrnce, přidáme smetanu, zbytek nakrájeného lososa, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a krátce povaříme
6. Lososový krém nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kostičky opečeného toastového chleba, podáváme.