Rybářský rozcestník

Lososová pomazánka III.

Pomletý vyuzený losos promíchaný s máslem utřeným do pěny a nasekanými vejci uvařenými na tvrdo, vše dochucené smetanou, citronovou šťávou, pepřem a solí.

1 náročnost
15 minut
  • 100 g uzeného lososa
  • 100 g másla
  • 3 ks vejce uvařená na tvrdo
  • citronová šťáva
  • smetana
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa umeleme, máslo utřeme do pěny, vejce nastrouháme
    2. Vše promícháme, je-li směs tuhá přidáme lžíci smetany
    3. Pomazánku dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, mažeme na plátky veky nebo na jednohubky a ty ještě zdobíme olivou.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!