Mojo verde je skvělá zelená omáčka k rybám i jinému masu. Pochází z Kanárských ostrovů. Základem je rozmixovaná zelená paprika, petrželka, olivový olej a jablečný ocet. Existuje mnoho obměn. K losovovi je prostě báječná!
2 náročnost
40 minut
Losos s omáčkou mojo verde
Rozpis pro 4 osoby:
600 g filetů z lososa (4 ks po 150g)
citronová šťáva
chilli vlákna
olivový olej
sůl
Omáčka mojo verde:
3 ks stroužky utřeného česneku
1 ks zelená paprika
1 ks chilli paprička
3 lžíce nasekaného koriandru
3 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
sůl
Příprava
Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme chvilku odležet
Mezitím si připravíme omáčku mojo verde; do mixéru nalijeme olivový olej, jablečný ocet, přidáme nakrájenou papriku, čerstvý koriandr a petrželku, česnek, chilli papričku, rozmixujeme, přelijeme do misky, ochutíme podle chuti solí
Filety z lososa osušíme, opečeme na olivovém oleji z obou stran do měkka
Filety na talíři potřeme omáčkou, posypeme chilli vlákny, podáváme například s pečenými brambory, černými olivami a červenou paprikou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Recept z bulharské kuchyně. Takto lze upravit mořské i sladkovodní ryby. My jsem vyzkoušeli maso amura. Jedná se o porce rybího masa ugrilovaného pod grilem v troubě, filety pak servírované obložené podušenou zeleninou a ozdobené lžičkou jogurtu.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!