Rychlá minutka, na másle a oleji orestované filety lososa, lehce potřené zázvorem, mírně podlité vínem, krátce podušené. Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
2 náročnost
30 minut
500 g lososa (filety lososa gorbuša)
1 lžíce zázvoru
1 dl bílého vína
barevný pepř
máslo
citron
olej
sůl
Příprava
Osolené filety bez kůže opečeme na směsi másla a oleje 1:1, do zlatova, z obou stran.
Podlijeme bílým vínem, lehce potřeme zázvorem, krátce podusíme.
Na talíři posypeme barevným pepřem, ozdobíme kouskem citronu.
Doporučení
Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Filety z lososa v marinádě z rozmačkaného česneku, nastrouhaného zázvoru a sojové omáčky. Připravené na grilu a podávané se směsí listových salátů a feferonkami.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!