Filety z lososa v marinádě z rozmačkaného česneku, nastrouhaného zázvoru a sojové omáčky. Připravené na grilu a podávané se směsí listových salátů a feferonkami.
1. Z rozmačkaného česneku, nastrouhaného zázvoru a sojové omáčky umícháme kašičku, kterou potřeme porce lososa
2. Uložíme do vzduchotěsné nádoby do chladu přes noc odpočívat
3. Asi hodinu před tepelnou úpravou si připraveného lososa vyndáme do pokojové teploty, aby se stačil natemperovat
4. Gril rozpálíme, připravíme grilovací misku, uložíme na ni porce ryby a polijeme medem
5. Grilujeme na středním plameni cca 10-12 minut
6. Hotové porce osolíme, opepříme, pokapeme citronem a podáváme se směsí listových salátů s krémovým balsamicem a feferonkami čerstvými nebo nakládanými.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.