2 náročnost
30 minut
+ hodina odležení filet
500 g filetů lososa gorbuša
300 g černé čočky beluga
pár koleček mrkve
balzamikový ocet
drcený kmín
olivový olej
citron
máslo
pepř
sůl
zelenina na ozdobu
Příprava
- Filety z gorbuši přepůlíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
- V pánvi zahřejeme olivový olej, který smícháme s máslem, v poměru 1:1 necháme rozpustit, vložíme pár koleček mrkve, aby se nám filety nepřichytily, gorbuša se prodává bez kůže. Rybu posypeme jemně drceným kmínem, pečeme z každé strany 5 minut.
- Uvaříme černou čočku, scedíme, přidáme pár vloček másla, ochutíme balzamikový octem, solí a pepřem.
- Čočku rozprostřeme na talíře, na čočku položíme filety lososa, přidáme kolečko citronu a ozdobíme zeleninou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek