Rybářský rozcestník

Líni se sýrovou omáčkou

Líni upečení na másle, ochucení kmínem, bílým pepřem a solí, servírovaní přelití hustou sýrovou omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení masa  
Líni se sýrovou omáčkou
  • 1 kg línů
  • 100 g nastrouhaného sýra
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 ks žloutky
  • bílý pepř
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané líny oškrábeme, uřízneme hlavu ,ocas a podélně rozkrojíme, porce ryby osolíme a necháme hodinu odležet
    2. Do ohnivzdorné mísy dáme máslo, naskládáme porce lína, posypeme kmínem a dáme péct do trouby
    3. Když je ryba měkká, vyndáme ohnivzdornou mísu z trouby a máslo na kterém se pekli líni nalijeme do hrnku
    4. Máslo zaprášíme moukou, uděláme jíšku, zředíme troškou vody a povaříme
    5. Do omáčky zamícháme rozšlehané žloutky, bílý pepř a strouhaný sýr, který necháme rozpustit
    6. Na talíř dáme porce ryby a přelijeme sýrovou omáčkou, ozdobíme proužky papriky a podáváme například s vařenými brambory omaštěnými máslem.

    Doporučení

    Obměna: sýrovou omáčku nalijeme na líny v ohnivzdorné míse a necháme 5 minut zapéct.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!