Rybářský rozcestník

Lín s houbovou omáčkou

Porce masa z lína opečené na oleji, podušené spolu s cibulí a houbami doměkka.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g lína
  • 100 g čerstvých hub
  • 90 g másla
  • 50 g slaniny
  • 20 g hladké mouky
  • 1/4 l zakysané smetany
  • 1 ks cibule
  • tlučený kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce lína osolíme, okořeníme pepřem a pak obalíme v mouce
    2. Maso opečeme po obou stranách na kostičkách slaniny a na části másla
    3. Opečeného lína vyjmeme a na zbylém tuku podusíme plátky hub
    4. Na jiné pánvi na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, tu zředíme smetanou a necháme přejít varem
    5. Vše spojíme s podušenými houbami, přidáme tlučený kmín a porce opečené ryby a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.