Rybářský rozcestník

Lín na slanině a zelenině

Okořeněné, odleželé porce lína prošpikované slaninou opečené zprudka na pánvi na másle, servírované s podušenou zeleninou a houbami chvíli podušenými ve výpeku po rybě.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení okořeného masa  
Lín na slanině a zelenině
Lín
  • 600 g lína
  • 50 g červené papriky
  • 50 g žampionů
  • 50 g slaniny
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • citronová šťava
  • worchestr
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lína vykucháme, naporcujeme, opláchneme vodou, osušíme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronem a necháme 1 hodinu uležet
    2. Kůži nařízneme a do zářezů vložíme kousky slaniny
    3. Na másle rybu opečeme dozlatova, pěkně z obou stran
    4. Hotové porce lína přendáme z pánve do jiné vhodné nádoby, uchováme v teple zaklopené, do výpeku pak přidáme zbytek nakrájené slaniny, cibuli, červenou papriku, česnek, žampiony, směs chvíli podusíme a na závěr ochutíme worchestrem, pepřem a solí
    5. Opečenou rybu podáváme s bramborem a dušenou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.