Rybářský rozcestník

Lín na slanině a zelenině

Na pánvi na másle opečení, slaninou prošpikovaní, líni, servírovaní spolu se zeleninou podušenou na výpeku z ryb.

2 náročnost
40 minut
Lín na slanině a zelenině
  • 2 ks líni vážící kolem 300 g
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks masité papriky
  • 1 ks cibule
  • tymián
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Líny vykucháme, odstraníme hlavy, ocasy, zbavíme je slizu, opláchneme a osušíme
    2. Po 2 cm nařízneme jejich kůži příčně, do zářezů vtlačíme proužky slaniny, ryby osolíme, okmínujeme
    3. V pánvi na másle opečeme dozlatova z obou stran, vyjmeme, odložíme stranou
    4. Do šťávy po opečení přidáme na kostky nakrájená oloupaná rajčata, kostičky cibule, proužky papriky, ochutíme tymiánem, pepřem, solí, utřeným česnekem, dusíme tak dlouho, až zelenina změkne
    5. Do hotové omáčky vložíme opečené ryby, necháme je chvíli prohřát
    6. Líny na talíři přelijeme omáčkou, podáváme s například pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.