Rybářský rozcestník

Lín na modro

Jednoduchá tradiční staročeská úprava ryb a to povařením v kořeněném nálevu. Takto lze připravit také kapra, úhoře ale i další druhy sladkovodních ryb.

2 náročnost
40 minut
Lín na modro
  • 2 ks líni
  • 1-2 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 1,5 l vody
  • 1 dl octa
  • mletý pepř
  • máslo
  • petrželka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby oškrábeme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas, naporcujeme a pak důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou
    2. Do hrnce nalijeme vodu a ocet, přidáme koření a na kolečka nakrájenou cibuli, 5 minut povaříme
    3. Vložíme porce ryb a zvolna povaříme dalších 10 minut
    4. Uvařené ryby vyjmeme z nálevu a necháme okapat, pak položíme na talíř, osolíme, opepříme, poklademe kroužky cibule z nálevu a přelijeme rozpuštěným máslem
    5. Pokrm ještě posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s chlebem nebo rohlíky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!