Rybářský rozcestník

Lín na grilu

Lín má chutné a jemné maso bez svalových kůstek. S úspěchem jde grilovat a přitom nám zůstane i kůže v celku a nepřichytí se, když rybu podložíme na grilovací podložce kolečky citronu, nebo cibule.

2 náročnost
30 minut
línlínlín
  • 4 ks vykuchaní líni o hmotnosti 250 - 300 g
  • 100 g anglické slaniny
  • směs koření na ryby
  • olivový olej
  • cibule
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané a slizu zbavené ryby na 4-5 místech z obou stran příčně nařízneme a do zářezů vložíme proužky slaniny. Břišní dutinu vymažeme olejem a posypeme směsí koření na ryby.
    2. Zbytek koření promícháme s olejem.
    3. Rozpálenou grilovací podložku poklademe plátky cibule nebo citronu, naskládáme ryby, potřeme olejem s kořením, grilujeme z každé strany 10 minut, ryby v průběhu grilování občas otočíme.
    4. Grilované líny obložíme grilovanou zeleninou, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.