Rybářský rozcestník

Lín na citronu a šalvěji

Líni položení v zapékací misce na kolečkách citronu, ochucené solí, kmínem a šalvějí, nakonec pokladení máslem, v troubě upečení dozlatova, ke konci i se zapnutým grilem.

2 náročnost
30 minut
línlín
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks líni kolem 300 g
  • 2 ks citrony
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky šalvěje
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Líny v břišní dutině osolíme, okmínujeme, posypeme šalvějí.
    2. Do zapékacích misek na dno dáme kolečka citronu, položíme lína na citrony (kůže zůstane v celku, nepřichytí se ke dnu) zbytek citronu dáme na lína, osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem šalvěje, přidáme máslo a vložíme do vyhřáté trouby.
    3. Pečeme při 180 °C tak 15 minut, občas přelijeme šťávou.
    4. Na závěr zapneme v troubě gril a opečeme i vrchní kůži, aby byla křupavá.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenými a restovanými fazolkami se slaninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….